Zmiany w Monday – więcej niż rebranding

Monday - Agencja komunikacji zintegrowanej

Zmiany w Monday – więcej niż rebranding

Agencja Monday PR przekształca się w Monday – agencję komunikacji zintegrowanej. Zmiana to wynik długofalowego procesu transformacji z klasycznej agencji public relations w stronę agencji komunikacji zintegrowanej opartej o obszar public relations, digital, social media, content marketing oraz influencer relations.

Agencja Monday PR powstała w 2006 roku, jako klasyczna agencja public relations specjalizująca się głównie w komunikacji korporacyjnej oraz produktowej dla firm z sektora nowych technologii. Proces transformacji w agencję komunikacji zintegrowanej rozpoczął się już w 2010 roku – od kiedy tradycyjne usługi public relations były stopniowo uzupełniane przez kompetencje z zakresu marketingu, social media oraz działań digitalowych.

Bardzo mnie cieszy to, jak ewoluowała komunikacja na przestrzeni ostatnich lat, jak bardzo zmieniło się postrzeganie i rozumienie odbiorcy oraz jaką rolę odgrywa w niej technologia. Mamy to szczęście, że zaczynaliśmy jako PR-owcy pracujący dla firm technologicznych. Myślę, że w dużej mierze właśnie dzięki znajomości technologii, wcześnie dostrzegliśmy zmiany w naszej branży. Dziś opieramy nasze działania na dwóch bardzo silnych filarach – po pierwsze na dopracowanym do perfekcji zrozumieniu, na czym polega wartościowy kontent, po drugie na budowanym od 2010 roku kompetencjom w obszarze digitalu. Już zeszły rok pokazał, że obrana przez nas droga jest właściwa – potwierdziły to efekty zaprojektowanej i zrealizowanej dla Intela kampanii „Sztuka Składania Historii“ z Krzysztofem Gonciarzem. Osiem branżowych nagród, w tym Kreatura, dwa Srebrne Spinacze, Film Roku i Kampania Roku w konkursie Creators Video Awards oraz trzy nagrody Grand Video Awards, mówi samo za siebie.

Ewa Mittelstaedt, Prezes Zarządu Monday

Ewa.jpg
2017 rok to „kropka nad i“ transformacji agencji, czyli poszerzenie działu Digital (obecnie 9-osobowego), wzmocnienie kompetencji z obszaru gamingu i e-sportu, a także zatrudnienie dodatkowych ekspertów, w tym Aleksandry Bobkowskiej (Senior Communication Managera), Krzysztofa Rygla (Senior Communication Managera) i Tomasza Relewicza (Senior Advisora). Monday składa się obecnie z trzech działów – Consumer&Gaming, któremu szefuje Krzysztof Rygiel, Corporate Communication, którym zarządza Aleksandra Bobkowska oraz wspomnianego wcześniej Digitalu z Adamem Kozłowskim na czele. Co więcej Magdalena Skarżyńska, dotychczas Senior Account Director, objęła stanowisko Managing Directora agencji.
Monday_zespół.png

Rynek gier wideo oraz e-sportu rośnie w ogromnym tempie – obserwowaliśmy te zmiany przez pięć kolejnych edycji Intel Extreme Masters, odpowiadając za działania komunikacyjne Intela. Spektakularna kampania produktowa gry Wiedźmin III: Dziki Gon czy projekty wspierające premiery gier innych producentów udowodniły, że potrafimy dotrzeć z tematyką gier nie tylko do graczy, ale znacznie szerzej. Dlatego zdecydowaliśmy się na stworzenie zespołu, który specjalizuje się komunikacji szeroko rozumianego gamingu. Jest to dla nas tym bardziej naturalny kierunek, że po prostu kochamy gry i mamy w zespole wielu aktywnych graczy. W tym roku do grona naszych klientów dołączyły m.in. Blizzard i Ubisoft.

Ewa Mittelstaedt, Prezes Zarządu Monday

2.png
W 2017 roku agencja zaczęła współpracę z nowymi klientami. Dział Consumer&Gaming pozyskał Blizzard, Seagate, Ubisoft i Nokię/HMD, dział Corporate Communication – Sage, a Digital Trend Micro, Seagate, Sage oraz Nokię/HMD.
To nie wszystkie zmiany. Od listopada agencja mieści się w nowym biurze przy ulicy Górskiego 9 w Warszawie. Rebrandingowi towarzyszy także start nowej strony internetowej: www.mondaypr.pl oraz biura prasowego: www.monday.prowly.com

Rebranding Monday - nowa struktura, powiększony zespół i nowi klienci.docx

docx | 50,2 KB

Monday_zespół.png

Monday_cover.png

Monday_nowi_klienci.png

Monday_logo.png

Monday_Ewa Mittelsteadt.jpg

Monday agencją partnerską LEWIS w Polsce

1 sierpnia Monday – agencja komunikacji oficjalnie została firmą partnerską LEWIS Global Communications, która podjęła decyzję o zamknięciu swojego polskiego oddziału.. Monday jest obecnie w finalnej fazie rozmów z klientami obsługiwanymi dotąd przez LEWIS PR w Pols

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.