#GRABONAMENT - najbardziej gamingowy abonament na rynku

Wraz z klientami Dell i Alienware stworzyliśmy kampanię, która przerosła wszystkie założenia i oczekiwania. #Grabonament to pierwsza tego typu kampania promocyjna na naszym rynku i ogromny sukces, nie tylko sprzedażowy.

Za cel postawiliśmy sobie dotarcie do każdego potencjalnego nabywcy gamingowego laptopa Della lub Alienware. Nasza rozbudowana kampania komunikacyjna i unikalna oferta promocyjna nie tylko zwiększyła sprzedaż gamingowych laptopów ze średniej i wysokiej półki cenowej, ale także umocniła wizerunek marek Dell i Alienware.

Efekt? Znaczny wzrost sprzedaży laptopów Alienware oraz Dell Inspiron Gaming serii 7000 i setki zrealizowanych #Grabonamentów. Prawie 3 miliony kontaktów z reklamą i 980 tysięcy unikatowego zasięgu w kampanii zrealizowanej za pośrednictwem fanpage Alienware Polska na Facebooku. Blisko 200 tysięcy wyświetleń spotu promocyjnego i 500 tysięcy wyświetleń materiałów wideo na YouTube od ambasadorów akcji.

Zapraszamy do lektury naszego case study kampanii:

#grabonament. Najbardziej gamingowy abonament na rynku - Monday - agencja komunikacji

Jak dotrzeć z produktem gamingowym premium do jednej z najbardziej wymagającej i świadomej grupy konsumentów – graczy? Przygotować wyjątkową ofertę promocyjną, znaleźć odpowiedniego partnera strategicznego, ambasadorów marki i przeprowadzić kilkufazową kampanię sprzedażową. #Grabonament - najbardziej gamingowy abonament na rynku to kampania sprzedażowa w największych sklepach z elektroniką oraz mediach społecznościowych połączona z kampanią influencerską zrealizowana dla Dell i Alienware. Świeżo upieczeni posiadacze komputerów z logo Dell lub Alienware otrzymywali specjalne kody do sklepu internetowego Muve.pl, które pozwalały im samodzielnie wybrać tytuły do ogrania. Każdy gracz lubi coś innego, więc fanom konkretnych gatunków sugerowaliśmy wybory, które z największym prawdopodobieństwem ich zainteresują. Formaty reklamowe w social media wsparliśmy treściami content marketingowymi od gamingowych influencerów - Ziemniaka, Tivolta, Seto i Quaza.