Adam Kozłowski zarządzał dotąd działem digital, którego obroty wzrosły blisko 2-krotnie w ciągu ostatniego roku. Zespół odpowiada za obsługę klientów i realizację projektów z obszaru social media (m.in. budowanie strategii, prowadzenie kampanii reklamowych, social listening), content marketing, Influencer marketing oraz kampaniami online marketingowymi. Dołączenie Adama do Zarządu agencji wynika przede wszystkim z potrzeby rozwinięcia właśnie tych kompetencji w ramach całej struktury firmy.
„Trudno przecenić wartość, którą Adam wnosi do naszej agencji” – mówi Ewa Mittelstaedt, Prezes Zarządu Monday. „Odegrał kluczową rolę w transformacji Monday z typowo PR-owej agencji, w oferującą zintegrowane wsparcie. To dzięki jego nieustannemu dążeniu do zdobywania nowych kompetencji, rozwijaniu wiedzy w obszarze digital oraz poszerzaniu umiejętności i pakietu narzędzi, możemy stale zwiększać portfolio naszych usług i efektywniej wspierać naszych klientów”.

„Tradycyjna linia demarkacyjna dzieląca świat komunikacji na PR i digital marketing od dawna nie ma racji bytu. W Monday większość projektów realizujemy w modelu komunikacji zintegrowanej – działania PR pełnymi garściami korzystają z narzędzi i możliwości digitalu, komunikacja digital zaś z doskonałego wyczucia kontekstu i contentu typowych dla narracji budowanych przez specjalistów PR. Najlepsze kampanie powstają na styku tych światów”

Adam Kozłowski, nowy członek Zarządu Monday

Adam Kozłowski_Monday.jpg
Adam Kozłowski pracuje w agencji Monday od 9 lat. Jest ekspertem w dziedzinie komunikacji digital, social media, PR oraz content marketingu. Prowadził kampanie dla najbardziej rozpoznawalnych firm z branży IT m.in. Intel, ASUS, Kingston, HyperX, T-Mobile czy CD Projekt RED. Jest pomysłodawcą wielokrotnie nagradzanych kampanii, m.in. „Sztuka Składania Historii powered by Intel” zrealizowanej wspólnie z Krzysztofem Gonciarzem (Kreatura, dwa Srebrne Spinacze, Film Roku i Kampania Roku w konkursie Creators Video Awards oraz trzy nagrody Grand Video Awards), „Premiera Wiedźmin 3” (Złoty Spinacz w 2015 roku) oraz „Intel Extreme Masters” (Złoty Spinacz 2013). Absolwent socjologii na Uniwersytecie Łódzkim, Podyplomowego Studium Public Relations na Uniwersytecie Warszawskim oraz podyplomowych studiów z Marketingu i Zarządzania na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie.

Monday wstępuje do IAB Polska

Monday – agencja komunikacji przystąpiła do Związku Pracodawców Branży Internetowej IAB Polska. Krok ten jest kolejnym etapem transformacji agencji i poszerzania kompetencji zespołu w obszarze digital.. Monday istnieje na polskim rynku od niemal 12 lat. Firma powsta