Rainbow Six Siege dla casualowych graczy

Wraz z klientem – firmą Ubisoft i Grupą Onet RAS Polska stworzyliśmy niecodzienną kampanię sprzedażową. Cel - dotarcie z bardzo esportową grą, Rainbow Six: Siege do grupy „niedzielnych” graczy i zachęcenie ich do skorzystania z oferty darmowego weekendu, a finalnie zakupu gry.

Jak to zrobiliśmy? Przede wszystkim opracowaliśmy strategię komunikacji, która opierała się na kilku kluczowych elementach: wysokim realizmie pola walki w grze oraz „polskości” (jedną z postaci obecnych w grze była polska oficer jednostki GROM – Ela Bosak. W trakcie kampanii dołączyła do niej druga rodzima operatorka – Zofia Bosak). Zidentyfikowaliśmy partnera w postaci Grupy Onet RAS Polska i dobraliśmy „twarze” idealnie pasujące zarówno do grupy docelowej, jak i koncepcji projektu.
W ramach kampanii zrealizowaliśmy szereg materiałów wideo, takich jak odcinek Onet Rano, w którym Jarosław Kuźniar w którym Jarosław Kuźniar rozmawiał z byłym oficerem GROMu ppłk. Krzysztofem Przepiórką. Materiał Onet 100" o realizmie w grach na przykładzie RS6 czy wywiady z jednym z najlepszych graczy RS6 w Polsce Bartkiem "Mr.Nobody" Orlińskim oraz znanym YouTuberem Jakubem "Kromką" Górką. Dodatkowo w części esportowej programu o grach "Pograne" ulokowaliśmy RS6 jako wschodzącą gwiazdę sportów elektronicznych. Treści wsparliśmy kampanią kontentową (informacje prasowe, artykuły) wprowadzającą w świat gry i informującą o darmowym weekendzie z Rainbow Six: Siege.

Efekty? Sprawdźcie w naszym case study 😊

Rainbow Siege Six dla casualowych ("niedzielnych") graczy - Monday - agencja komunikacji

Jak zainteresować bardzo mocno esportową grą casualowych ("niedzielnych") graczy i przekonać ich, żeby spróbowali pograć w najbliższy (darmowy!) weekend oraz złapali bakcyla i zostali na dłużej? Zrobiliśmy to content marketingową kampanią zrealizowaną wspólnie z firmą Ubisoft przez Grupę Onet-RAS Polska. Do akcji zaangażowaliśmy byłego oficera jednostki specjalnej GROM – ppłk. Krzysztofa Przepiórkę, Agnieszkę Borysiuk – eksperta rynku esportowego, Jakuba „Kromkę” Górkę – topowego Influencera R6S w Polsce i Bartka „Mr.Nobody” Orlińskiego – mistrza Polski w grę R6S. Wszystko w ciągu jednego dnia przed darmowym weekendem z Rainbow Six Siege. Cała akcja okazała się trafionym elementem wspierającym sprzedaż gry.

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.